Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

ΟΙ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

 ΟΙ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ



Η Πανθρακική Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Καλλιθέας διοργάνωσε και φέτος τα 98α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ στις 2 Ιουνίου 2018 το βράδυ στην Πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα και την επόμενη το πρωΐ στον Άγιο Γεώργιο Καρύτση με δοξολογία και αμέσως μετά πορεία με κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Το Σάββατο το βράδυ μετά τους Χαιρετισμούς της Προέδρου της Πανθρακικής Χριστίνας Αθανασιάδου, του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου και πολιτικών, ο Ευάγγελος Σπανδάγος (Μαθηματικός, Συγγραφέας και Εκδότης), ως κεντρικός ομιλητής ανέπτυξε το θέμα της φετινής εκδήλωσης  «Κ. Καραθεοδωρή, ο Παγκόσμιος Έλληνας Μαθηματικός από τη Μπόσνα της Αν. Θράκης».
Ακολούθησε Παραδοσιακό γλέντι με 5 Χορευτικά σχήματα σε Χορούς της Θράκης, της Μακεδονίας και του Πόντου.


Την εκδήλωση συντόνισε ο Θρακιώτης Δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος.
Η βραδιά έκλεισε με την συμμετοχή των παραβρισκόμενων (που φέτος ξεπέρασαν κάθε προσδοκία) σε παραδοσιακούς Θρακιώτικους Χορούς.
Την Κυριακή στις 11:00 τελέσθηκε Δοξολογία στον Άγιο Γεώργιο Καρύτση και ακολούθησε ο Πανηγυρικός της Ημέρας από τον Αντιπρόεδρο της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Κωνσταντίνο Ιατρίδη.
Συνοδεία της Μπάντας του Δήμου Αθηναίων με υψωμένα τα Λάβαρα και τις Σημαίες των Συλλόγων έγινε πορεία και κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Κέντρο της Αθήνας.
Ενός λεπτού σιγή, Εθνικός Ύμνος, Λήξη Τελετής και ανανέωση του ραντεβού στα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ 2019.

Δείτε το video :
Ένα υπέροχο διήμερο εκδηλώσεων Τιμής και Μνήμης στην ΘΡΑΚΗ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ. Αξίζουν πραγματικά Συγχαρητήρια στους Διοργανωτές και σε όλους όσους προσέφεραν στις εκδηλώσεις αυτές.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Θρακικού Κέντρου- Εταιρείας Θρακικών Μελετών εκφαζουμε την λύπη μας για τον θάνατο του Μιχάλη Χαραλαμπίδη. Δικού ...